Jorden runt med Rotary

måndag 7 november 2022

Mona Ulvåknippa

Med Rotarys internationella utbytesprogram för rotarianer Rotary Friendship Exchange, RFE kan du besöka många spännande länder, i grupp eller med din familj.

Vad är Rotary vänskapsutbyte?

Vänskapsutbytets syfte är att främja internationell förståelse och goodwill mellan rotarianer. Vänskapsutbytet ger deltagarna möjlighet att få uppleva en annan kultur genom att bo hemma hos rotarianer i ett annat land.

Du får också en chans att få insikt i hur yrken utövas på olika platser i världen och hur det kan bidra till nya vanor. Det finns 4 typer av vänskapsutbyten:

• Individuella utbyten där du/din familj tillbringar 4 - 7 dagar hemma hos en rotarian.
  • Grupputbyten där enskilda rotarianer eller par reser i grupper mellan 8-12 personer och besöker flera orter i ett värddistrikt, i upp till en månad.
  • Yrkesutbyten där rotarianer med samma yrke får en chans att se hur man arbetar i ett annat land och därmed kan utbyta erfarenheter och gemensamma intressen.
  • Volontärutbyten där du deltar som volontär eller servicedeltagare i projekt eller aktiviteter som pågår hos en vänklubb.

Rotary vänskapsutbyte - Rotary Friendship Exchange (RFE)

Vill du veta mer om vänskapsutbyte?

Tycker du detta verkar kul?

Kontakta distriktets Rotary Friendship Exchange kommitté  RFE Chair Anni Davidson för mer information, så hör hon eller någon av medlemmarna i kommittén av sig.

De kommer också gärna till er klubb för att berätta mer om hur ett vänskapsutbyte går till och vilka länder man kan göra ett byte med.

Ladda ner Rotary Friendship Exchange RFE-handboken här >>

Araxás egen Kristusstaty

Reseberättelse från Brasilien.

Möten med varma härliga människor, sortering av rosor, salsadans, kaffe, gruvbesök, en skallerorm och mycket, mycket mer ..

Det är till San Domingokyrkan vi är på väg för att fira mässa klockan sju. När vi kryssat oss fram mellan alla gatuhundar utanför kyrkan blir vi välkomnade och tillstuckna ett blad med dagens gudstjänstordning. Allt är på portugisiska, men det går att förstå några ord och få en uppfattning om innehållet. I dag handlar det om Adam och Eva i Edens lustgård. Vi tittar på den övriga församlingen och gör likadant; ställer oss, sätter oss, sjunger med i psalmerna och lämnar kollekt. Det är bara nattvarden vi hoppar över.

På vägen hem besöker vi Araxás egen Kristusstaty som ligger på en höjd några hundra trappsteg upp......  fortsätt läsa >>

Highlights on the west coast of Sweden

Do you want to come and visit Sweden?

What to see and do in our district

Rotary District 2360, with 52 Rotary clubs and 2500 Rotary members, is situated in south-western of Sweden. This is a region with more than 1,7 million inhabitants.

Gothenburg, Sweden’s second largest city with about half a million residents is the main city in our district and was founded in 1621. Over the years the city has consistently retained its international character.

Download and read more >>